17 de febrer del 2012

El Suport Educatiu denuncia que el canvi de model d’EBM proposat per l’Ajuntament de Barcelona destrueix ocupació a l’hora que deteriora la qualitat educativa del servei.

Aquesta precarietat laboral i pedagògica es veurà reflectida, en:

  • Destrucció de llocs de treball, un 40% de retallada que son gairebé uns 250 acomiadaments,  i el personal que no vagi al carrer haurà d’assumir una reducció de la seva jornada laboral (amb la corresponent minva del sou) i minva en l’atenció personalitzada i cura a l’infant.
  •  Increments de ràtios Educadores/dors de suport vs Infants. On ara hi ha una Educadora de Suport per aula hi haurà una educadora de suport per cada 2 aules.
  •  MÉS INFANTS I MENYS SUPORT EDUCATIU !! 

Defensem que la vida quotidiana de l’infant a l’escola bressol no pot convertir-se n una cadena de producció de nens a menjar, nens a dormir o canviar bolquers i posar sabates com qui posa claus en una cadena de muntatge.

El col•lectiu d’educadores/dors de suport volem seguir treballant, tant en l’acollida a primera hora del matí com en el temps del migdia, per a una atenció personalitzada a l’infant petit, de respecte i cura a les seves necessitats bàsiques: fisiològiques, afectives, cognitives i socials. Perquè quan diem necessitats bàsiques, diem que es bàsic tenir-ne cura, recolzar-los i acompanyar-los per a un procés de creixement com a essers humans sans, madurs, amb esperit crític, creatius, responsables i amb estima pròpia i pels altres.

Defensem que a l’educació dels nostres infants, el nostre futur, no li podem aplicar mesures de rendibilitat mercantil. La vida quotidiana de l’infant a l’escola no pot convertir-se en una cadena de muntatge i producció.


 PROU RETALLADES: EL SUPORT EDUCATIU SUMA FUTUR !!