26 de gener del 2012

L’AJUNTAMENT ANUNCIA EL DESMANTELLAMENT DEL MODEL D’ESCOLA BRESSOL

El passat 23 de gener, els responsables de l’Administració Municipal i l’equip de direcció de l’IMEB, es van reunir amb la Junta de personal de l’Ajuntament de Barcelona.

El sr. Manel Medeiros, gerent de l’IMEB,  ha estat l’encarregat d’explicar  les mesures  organitzatives que es portaran a terme, a partir del proper curs, per canviar el model d’escola bressol , tot justificant-se en la demanda d’escoles  no atesa  a la ciutat i les dificultats econòmiques de l’Ajuntament . Aquestes mesures són:

1-Aplicar la ràtio màxima que marca el decret de la Generalitat (8-13-20 infants de 0 a 3 anys) tenint present les característiques de cada centre. Això pot suposa uns 900 infants més a les escoles.

2-Reduir un 40% el personal de suport educatiu . A cada escola hi haurà 3 hores de suport per cada 2 grups d’infants.

3-Les 3 escoles que resten pendent d’obrir-se el proper curs seran de gestió externa íntegrament.

l’Administració va explicar que la reunió era de caràcter informatiu , per comunicar-nos les mesures i  tampoc van acceptar fer cap document  garantint l’estabilitat de la plantilla. No hi haurà oferta pública per l’últim decret del govern central que no permet augmentar el nombre de funcionaris.

 Els representants sindicals varem mostrar el nostre profund desacord , fent pales que la comunitat educativa, les entitats ciutadanes, les famílies i tot el col•lectiu que treballa a les escoles bressol  ja havíem manifestat que  l’Ajuntament  vol desmuntar  el model de qualitat d’escoles bressol de la ciutat.

S’ha demanat un informe per escrit a l’Ajuntament amb les mesures anunciades .Tanmateix els delegats i delegades de la Mesa Sindical farem pressió perquè totes les mesures que afecten a les nostres condicions de treball es tractin a la mesa de l’IMEB.

També  l’Assemblea de treballadors i treballadores de les escoles bressol rebutja les mesures que proposa l’Ajuntament per entendre que desmunten el model actual d’escola bressol i és un pas enrere en l’atenció a la petita infància. El col•lectiu d’escoles bressol va acordar iniciar tot un seguit d’accions a fer, cercant la màxima confluència amb les famílies, el personal de suport, la comunitat educativa i d’altres entitats de la ciutat.

La mesa sindical denuncia que les mesures afectaran a la qualitat del servei, a la estabilitat de la plantilla, i a les seves condicions de treball com a professionals.

Barcelona, a 24 de gener de 2012